Polityka prywatności

Sylwia Ottka MYWORKNET jako administrator Strony przykłada szczególną wagę do ochrony Państwa prywatności i przetwarza Państwa dane w oparciu o obowiązujące prawo, a w szczególności rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) znanym popularnie pod skrótem RODO.
  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Sylwia Ottka prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Sylwia Ottka MY WORKNET. Mogą Państwo kontaktować się z administratorem poprzez adres e-mail: biuro@myworknet.pl lub pod adresem korespondencyjnym: ul. Piekary 33, 87- 100 Toruń.
  2. Państwa dane osobowe mogą być przetwarzane w następujących celach:
    1. dla celów realizacji usługi rekrutacyjnej- z Państwa inicjatywy w przypadku skorzystania z formularza kontaktowego (skorzystanie z formularza jest dobrowolne)
    2. Dane osobowe będą wykorzystywane dla potrzeb rekrutacji, tj. w procesie wyszukiwania odpowiednich kandydatów do zarekomendowania potencjalnym pracodawcą.
    3. wypełnienia obowiązków prawnych, w szczególności z zakresu prawa podatkowego,
    4. w uzasadnionym interesie Administratora danych oraz podmiotów trzecich tj. dla zapewnienia prowadzenia korespondencji, dla celów analitycznych dot. korzystania z Państwa z naszej strony, zapewnienia lepszego doboru treści wyświetlanych w serwisie (także poprzez profilowanie), marketingu bezpośredniego produktów i usług Administratora osób trzecich (w tym poprzez wykorzystanie plików cookies), dochodzenia i obrony przed roszczeniami, rozpatrywania reklamacji oraz zapewnienia możliwości wykazania postępowania zgodnego z prawem, w szczególności z RODO – na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO
  3. Państwa dane będą przekazywane innym podmiotom wyłącznie w związku z realizacją usług rekrutacyjnej. Mogą to być w szczególności: osoby zatrudnione u Administratora, dostawcy usług w zakresie hostingu, poczty elektronicznej, dostawcy oprogramowania w szczególności niezbędnego do obsługi sklepu internetowego, firmy zapewniające obsługę IT, podwykonawcy Administratora, a także dostawcy usług prawnych oraz księgowych.
  4. Jeżeli korzystają Państwo z formularza kontaktowego Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez okres 5 lat od dnia ich przekazania, Państwa dane osobowe związane z korzystaniem z plików cookies będą przetwarzane do czasu ich usunięcia z Państwa urządzeń lub zablokowania w ustawieniach przeglądarki.
  5. Mają Państwo prawo dostępu do swoich danych i ich poprawiania.
  6. Mają Państwo prawo do żądania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych w przypadkach, o których mowa w art. 17 i 18 RODO (w szczególności, gdy uważają Państwo, że dane przetwarzane są niezgodnie z prawem).
  7. W przypadkach, w których Państwa dane przetwarzane są w celu realizacji naszego uzasadnionego interesu, mają Państwo prawo wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania: w każdym przypadku, gdy przetwarzanie odbywa się dla celów marketingu bezpośredniego oraz ze względu na Państwa szczególną sytuację, w pozostałych przypadkach.
  8. W przypadku Państwa danych przetwarzanych w systemie informatycznym w celu realizacji usługi rekrutacyjnej, mają Państwo do otrzymania kopii swoich danych w powszechnie używanym formacie, a także przekazania ich do innego wskazanego administratora.
  9. Jeżeli uważają Państwo, że Państwa dane przetwarzane są niezgodnie z prawem mają Państwo prawo do skontaktowania się z nami pod adresem e-mail: biuro@myworknet.pl lub wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  10. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, jednak jest niezbędne do realizacji usługi rekrutacyjnej.
  11. Skorzystanie przez Państwa z usługi otrzymywania drogą mailową aktualnych ofert pracy wymaga wyrażenia przez Państwa osobnej zgody na przesyłanie informacji. Zgodę tą mogą Państwo w każdej chwili i bez żadnych konsekwencji wycofać poprzez wysłanie wiadomości z informacją o rezygnacji na adres e-mail biuro@myworknet.pl
  12. Administrator wykorzystuje wszelkie techniczne i organizacyjne sposoby, by zapewnić bezpieczeństwo Twoim danym osobowym i chronić je przed przypadkowym lub celowym zniszczeniem, przypadkową utratą, modyfikacją, nieautoryzowanym ujawnieniem lub dostępem. Informacje są przechowywane i przetwarzane na serwerach o wysokim stopniu zabezpieczeń, z zachowaniem odpowiednich środków bezpieczeństwa, spełniających wymogi polskiego prawa.
  13. POLITYKA PLIKÓW COOKIES
  14. Pliki cookies (ang. ciasteczka) to niewielkich rozmiarów pliki tekstowe zapisywane na Państwa komputerach lub urządzeniach mobilnych, a następnie pobierane z nich podczas kolejnych wizyt w naszym serwisie. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na Państwa urządzeniu oraz unikalny numer.
  15. Podmiotem zamieszczającym pliki cookies w Państwa urządzeniu jest Administrator.
  16. Stosowanie przez Administratora plików cookies zasadniczo nie powinno prowadzić do Państwa identyfikacji.
  17. Niniejsza strona używa następujących rodzajów plików cookies:
    1. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
    2. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
    3. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
    4. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego Państwo pochodzą, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
    5. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  18. W większości przypadków, przeglądarka internetowa domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w Państwa komputerach lub innych urządzeniach. W każdym czasie mogą Państwo zmienić ustawienia przeglądarki, aby blokowała ona pliki cookies albo każdorazowo informowała o ich zapisaniu na urządzeniu. Muszą Państwo jednak pamiętać, że ograniczenia w zakresie stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności naszego serwisu.